Pentru a avea o garanție a funcționării corespunzătoare și eficiente a sistemului de jgheaburi, merită să alegeți jgheaburi și burlane precum și accesorii de la un singur producător de renume. Nu ar trebui să avem nici cea mai mică problemă cu acest lucru, deoarece oferim sisteme complete de jgheaburi în care componentele individuale sunt perfect potrivite între ele.

Sarcina principală a sistemului de jgheaburi este scurgerea apei de ploaie de pe acoperiș. De asemenea ar trebui să protejeze fațada și fundațiile împotriva umezelii. Scurgerea necontrolată a apei sau acumularea acesteia poate duce la deteriorarea peretelui exterior – căderea tencuielii, apariția petelor și ca urmare apariția algelor și mucegaiului. În plus, față de utilizarea sa practică, sistemul de jgheaburi are și o funcție estetică, motiv pentru care ar trebui să se potrivească cu culoarea acoperișului să se armonizeze cu fațada.

Componente ale sistemului de jgheaburi

Un sistem complet de jgheab este format din jgheaburi, conducte descendente si elemente de conectare și fixare: Coturi, conectori, colțare, racorduri, cleme, cârlige, capace de scurgere, guri de scurgere, conducte descendente, conectori, captatoare de apă de ploaie sau pânze captatoare de sedimente pentu conducte de coborâre. Jgheabul poate fi, de asemenea, completat cu, printre altele, plase pentru  a preveni acumularea de frunze în jgheaburi, sifoane de jgheaburi și apărătoare pentru jgheaburi pentru a opri revărsarea apei.

Componentele individuale ale sistemului sunt compatibile între ele – acest lucru garantează buna functionare a canalului și facilitează instalarea acestuia. In plus componentele sunt consistente in ceea ce priveste culoarea. Sistemul de jgheaburi trebuie sa fie rezistent la temperatură, radiații UV, deteriorări mecanice și coroziune. Ideal ar fi ca acoperișul sa fie la fel de durabil.

Jgheaburi din oțel – Avantajele unui sistem de jgheaburi din oțel.

Jgheaburile de oțel sunt fabricate din oțel galvanizat de cea mai înaltă calitate, ceea ce le face mai rezistente la coroziune decăt tablele de oțel brut. Oțelul este un material foarte durabil, cu cea mai mare rezistență mecanică dintre toate metalele din care sunt fabricate jgheaburile. În plus, este rezistent la coroziune și la intemperii iar structura sa netedă accelerează fluxul de apă din jgheab. Jgheaburile din oțel sunt, de asemenea, rezistente la schimbările de temperatură – pot rezista la schimbări de la – 40 până la 100°C, iar dilatarea termică este de 1mm la 4mm. Durata de viață a sistemelor de drenaj a acoperișelor din oțel este estimată la 30-50 ani, iar aceasta depinde în mare masură de poluarea aerului și de condițiile atmosferice dintr-o anumită regiune.

Toate componentele si accesoriile sistemelor de jgheaburi Flamingo și Flamingo magnelis sunt fabricate dintr-un material omogen(tabla de oțel GreenCoat), furnizat de SSAB din Suedia. Sistemul Flamingo cu acoperire magnelis este deosebit de durabil și rezistent la coroziune. Poate fi utilizat in medii cu risc de coroziune fără griji. În plus față de protecția standard la zinc, stratul magnelis protejează marginile jgheabului expuse de coroziune, datorită unui strat de zinc – magneziu. Este demn de remarcat faptul că toate culorile disponibile ale sistemului de jgheaburi din oțel Flamingo se potrivesc culorilor produselor noastre pentru acoperiș și placare.

Sisteme de jgheaburi din PVC – Avantaje

Jgheaburile din PVC cunoscute popular ca „plastic” sunt estetice, strânse, durabile ,si ușor de instalat. Principalul lor avantaj este flexibilitatea și greutatea redusă a componentelor. Sistemul de canalizare din plastic nu necesita întreținere sau vopsire, și mențin un aspect estetic timp de multi ani. Plasticul se caracterizează printr-o rezistență ușor ridicată la temperaturi ridicate, prin urmare pe acoperișele însorite, jgheaburile din PVC se pot deforma în timp și își pot schimba culoarea. Astfel merită să alegeți jgheaburi de la un producător de încredere, extrudat din proporții selectate corespunzător de amestecuri din PVC, care vor reduce la minimum posibilitatea deformării.

Un avantaj important al jgheaburilor din PVC este durabilitatea ridicată, de aproximativ 50 de ani, la costuri relativ mici de achiziție și de fabricație. Instalarea jgheaburilor și a burlanelor pe un acoperiș necomplicat este atât de ușoara încăt poate fi făcută de unul singur, fără utilizarea unei echipe specializate.

Sistemul de jgheaburi Proaqua funcționeaza bine pe orice acoperiș. Forma tradițională semirotundă a jgheabului a fost proiectată cu ajutorul soluțiilor inovatoare de construcție. Ele cresc rigiditatea si protejează împotriva revărsării apei. În plus, la sistemul Proaqua jgheabul are o conexiune specială cu cârligul, care creează o blocare care împiedică căderea jgheabului după asamblare. Străngerea crescută a îmbinărilor orizontale a elementelor sistemului a fost obținută folosind o garnitură triplă special concepută. Sistemul este disponibil în mai multe culori pentru a satisface cerințele chiar și celor mai pretențioși investitori. Important, este realizat din materiale reciclabile.